Да предположим, че по някаква причина имате непоносимост към млякото, но пък много ви се хапват палачинки . Ще се изненадате, но има много рецепти за палачинки с вода . Освен това не трябва да се страхувате, че ще се окажат безвкусни. Техният мек универсален вкус и висока еластичност ще се харесат на всички, без изключение!
Ние препоръчваме да започнете с класическата версия на това неусложнено ястие, а именно версията с яйца. Добавихме и няколко пресни зеленчуци, за да придадем палачинките без млечни продукти примамлив вкус и изискан вид. Забележително е, че всеки пълнеж , сладък или солен, е подходящ за това тесто .
Съставки
Вода 600 мл
Пшенично брашно 300 гр
Яйце 3 бр.
Сол 0,5 ч.л.
сода 0,5 ч.л.
Захар 1 супена лъжица
Слънчогледово олио 1 супена лъжица
Лимонена киселина 0,5 ч.л.
Подготовка
Разбийте яйцата до гладка смес, добавете 500 мл вода, сол, захар, сода за хляб и разбийте отново.
В останалите 100 ml разредете лимонената киселина и оставете настрана.
Пресейте брашното в яйчената смес и замесете тесто без бучки. Оставете го да престои 20 минути.
Добавете лимонена киселина и нарязани билки (по желание). Разбийте тестото с миксер и започнете да печете палачинки: изпържете от двете страни и ги сгънете в чиния, като всяка намажете с масло.
Това е перфектната рецепта за палачинки за почитателите на храните без лактоза, както и добра основа за постна рецепта. В този случай яйцата трябва да бъдат напълно изключени, а съотношението на брашното към водата трябва да бъде 1 към 2. Изберете зеленчуци на вкус, това може да бъде или копър с магданоз, или кориандър с остра миризма, или дори нарязан спанак. Приятен апетит!