Не ти трябват мляко и яйца, за да си хапнеш царски! НАЙ-МЕКИТЕ кифлички на света - още по-хубави са на следващия ден:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не ти трябват мляко и яйца, за да си хапнеш царски! НАЙ-МЕКИТЕ кифлички на света - още по-хубави са на следващия ден:
Не ти трябват мляко и яйца, за да си хапнеш царски! НАЙ-МЕКИТЕ кифлички на света - още по-хубави...
1576
Източник: За Жената
Не ти трябват мляко и яйца, за да си хапнеш царски! НАЙ-МЕКИТЕ кифлички на света - още по-хубави са на следващия ден:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има ли нещо по-хубаво от това, когато кухнята ухае на прясно изпечени кифлички?

Освен декоративния си вид, тези рулца от тесто са и с феноменален вкус, сочни и меки като памук... Рецептата е напълно постна, по желание може да ги намажете с малко майонеза преди печене (отново в постен вариант).

Ето какво ви трябва за Най-меките кифлички на света , които стават още по-вкусни на следващия ден:

Най-меките кифлички на света

Продукти:

  • 850 гр. брашно + 2 с. л.
  • 500 мл вода
  • 100 мл олио
  • 1 с. л. захар
  • 1 кубче прясна мая (42 гр.)
  • 1 с. л. сол 1
  • бакпулвер
  • 100 гр.  постна майонеза
  • около 100 гр. маргарин

Приготвяне:

Разтворете кубчето мая в 500 мл вода и добавете захарта и 2 супени лъжици брашно, след което оставете за около 10 минути да се активира и шупне.

Изсипете половината от брашното в голяма купа, след което добавете сол, бакпулвер, олио и активирана мая.

Замесете меко, нелепнещо  тесто, като постепенно добавяте брашното. Това тесто трябва да е малко по-меко от тестото за класически кифлички. Оставете да втаса за един час, докато хубаво увеличи обема си.

Омесете го малко и го изтръскайте върху набрашнена работна повърхност, след което го разделете на 18 топки. Покрийте ги с кърпа, за да не изсъхнат. Всяка топка разточете с точилка. Направете 4 разреза на едната половина и навийте на рогче.

разточване

Снимка: YouTube

Подредете кифличките в тава, застлана с хартия за печене. Покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасват 40 минути.

сурови кифлички

Снимка: YouTube

Намазват се с постна майонеза, поръсват се със сусам и се пекат 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

кифлички със сусам

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

постни кифлички

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft