Ако ви е писнало от сладките и тежки зимни десерти, днес ви предлагаме една необичайна и много лесна рецепта за Крем пита , която открихме в Интернет. За разлика от оригинала, където първо печеш корите, после ги съединяваш с крем и чакаш да стегне, тук всичко е много простичко и бързо.
Крем пита в чаша
Продукти:
1 пакет бутер тесто
1 пак. пудинг (специално за крем пай)
130 гр. захар
500 мл прясно мляко (може и вода)
3 белтъка
4-5 ягоди
150 мл мека бита сметана
малко пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Изпечете бутер тестото в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 минути. Извадете го и го оставете настрана да се охлади.
Междувременно направете пудинга според инструкциите на опаковката.
Докато се охлажда, разбийте сметаната и настържете вътре няколко ягоди. Пригответе чашите, в които искате да сервирате крем питата.
На дъното на чашките натрошете ред бутер тесто, след това ред крем, ред ягоди, отново слой бутер тесто, слой от крема и ягоди. Завършете десерта със слой натрошени кори и поръсете с пудра захар.
Оставете чашките да се охладят и поднесете.
Да ви е сладко!