Такава вкусотия не се опитва всеки ден! За щастие с лесната рецепта ще можете да похапвате парченце Крем-торта с вкус на еклер ежедневно. Ето необходимите продукти за тази малка фантазия:
Крем-торта с вкус на еклер
Продукти:
За крема:
- 500 мл прясно мляко
- 2 яйца
- 150 г захар
- 20 г ванилова захар
- 60 г нишесте
- 160 г масло стайна температура
За тестото:
- 3-4 яйца
- 100 мл прясно мляко
- 100 мл вода
- 120 г брашно
- 80 г масло
- 1 щипка сол
- 1 щипка захар
Приготвяне:
1.
2. Готовият крем оставете настрана да се охлади до стайна температура (покрит с фолио, за да не хваща коричка или разбърквайте от време на време).
Разбийте размекнатото на стайна температура масло на пяна (5 минути), след което постепенно добавете охладения крем.
Разбийте с миксера, докато всичко се смеси хубаво на мек крем.
3. За кората: в тенджера сложете маслото, солта, захарта, водата и млякото, след което загрейте, докато всичко се разтопи и смеси. Преди да заври, се изсипва наведнъж брашното и се разбърква внимателно.
4. Тестото се вари, докато стане компактно и се отдели от стените на съда.
5. Изсипете тестото в друга купа и когато е хладко, започнете да добавяте едно по едно яйцата (когато едното се смеси с тестото, добавете следващото).
6. Накрая тестото трябва да е меко, гладко и да пада на пластове от лъжицата, "да оформи триъгълник".
7. Разстелете половината от тестото равномерно върху силиконова подложка за печене (плоска тава, покрита с хартия) с размери 30х40 см и печете в загрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути.
8. Изпечете две такива кори и ги оставете да изстинат. След това ги разрежете, всяка на 4 части, общо 8 кори.
9 .РЕДЕНЕ: Кора-крем-кора-крем... завършете с кора. Разпределете останалия крем отстрани и поръсете с бадемови люспи, а отгоре поръсете с пудра захар. Оставете да се охлади в хладилника поне за 1 час.
Да ви е сладко!