Не чакайте, направете ги още днес: Италиански кюфтенца в доматен сос - ще ни благодарите за рецептата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не чакайте, направете ги още днес: Италиански кюфтенца в доматен сос - ще ни благодарите за рецептата!
Не чакайте, направете ги още днес: Италиански кюфтенца в доматен сос - ще ни благодарите за...
19611
Не чакайте, направете ги още днес: Италиански кюфтенца в доматен сос - ще ни благодарите за рецептата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сочни италиански кюфтенца в ароматен сос:

Продукти:

1/4 хляб

1 чаша прясно мляко

900 гр. мляно  говеждо месо

2 яйца

1 връзка магданоз

0,5 чаши пармезан

4 скилидки чесън

червен пипер на вкус

150 гр.

Моцарела

3 с.л. зехтин

4 домата

1 връзка босилек

1,5 ч.л. сол

Приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тавата с хартия за печене и я намажете със зехтин.
  2. Смелете хляба в блендер или стрийте на ръка и го прехвърлете в голяма купа.Залейте го с мляко и оставете настрана, така че да попие млякото.
  3. Разбийте яйцата, добавете ги към мляното месо заедно с нарязания магданоз, настъргания пармезан, 1 намачкана скилидка чесън, една чаена лъжичка сол и малко червен пипер. Разбъркайте всичко старателно. След това добавете хляба и млякото, и омесете каймата.
  4. Намокрете ръцете си и разделете каймата на 4. Оформете ги на питки и в средата на всяка направете вдлъбнатина. Поставете вътре парче моцарела. Оформете на кюфте (топка) и подредете в тавата. Пъхнете във фурната за 25-30 минути.
  5. През това време направите соса. Загрейте в тиган 2 супени лъжици зехтин. Сложете в тигана 3 скилидки чесън, разбъркайте с малко червен пипер и задушете, докато чесънът омекне.
  6. След това добавете нарязаните домати, чаша вода, нарязания босилек и половин чаена лъжичка сол. Оставете соса да заври, след което намалете котлона на минимум и оставете соса да къкри за около 30 минути, докато се сгъсти.
  7. След това сложете кюфтета в соса и ги залейте с него. Оставете ги да се варят още няколко минути, като периодично ги обръщате.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft