Не чакайте, направете ги още днес: Италиански кюфтенца в доматен сос - ще ни благодарите за...
9 Август 2016
19635
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сочни италиански кюфтенца в ароматен сос:
Продукти:
1/4 хляб
1 чаша прясно мляко
900 гр. мляно говеждо месо
2 яйца
1 връзка магданоз
0,5 чаши пармезан
4 скилидки чесън
червен пипер на вкус
150 гр.
Моцарела
3 с.л. зехтин
4 домата
1 връзка босилек
1,5 ч.л. сол
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тавата с хартия за печене и я намажете със зехтин.
- Смелете хляба в блендер или стрийте на ръка и го прехвърлете в голяма купа.Залейте го с мляко и оставете настрана, така че да попие млякото.
- Разбийте яйцата, добавете ги към мляното месо заедно с нарязания магданоз, настъргания пармезан, 1 намачкана скилидка чесън, една чаена лъжичка сол и малко червен пипер. Разбъркайте всичко старателно. След това добавете хляба и млякото, и омесете каймата.
- Намокрете ръцете си и разделете каймата на 4. Оформете ги на питки и в средата на всяка направете вдлъбнатина. Поставете вътре парче моцарела. Оформете на кюфте (топка) и подредете в тавата. Пъхнете във фурната за 25-30 минути.
- През това време направите соса. Загрейте в тиган 2 супени лъжици зехтин. Сложете в тигана 3 скилидки чесън, разбъркайте с малко червен пипер и задушете, докато чесънът омекне.
- След това добавете нарязаните домати, чаша вода, нарязания босилек и половин чаена лъжичка сол. Оставете соса да заври, след което намалете котлона на минимум и оставете соса да къкри за около 30 минути, докато се сгъсти.
- След това сложете кюфтета в соса и ги залейте с него. Оставете ги да се варят още няколко минути, като периодично ги обръщате.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари