Обичате ли грахова супа или каша? Тогава ще се зарадвате да научите малкия трик, с помоща на който ще можете да сварите граха буквално за минути!
В Интернет има стотици рецепти за приготвяне на грах, но в основата на всички е продължителното накисване и варене на граха.
Сигурно си спомняте как навремето майките и бабите ни първо киснаха грах цяла нощ, а след това го готвеха няколко часа. Този метод определено не пасва на съвременното забързано ежедневие, когато всичко трябва да стане буквално за минути.
Затова решихме да ви научим как да сварите граха само за пет минути, както в супа, така и в каша.
Рецепта за приготвяне на ултра бърза грахова супа
Продукти:
картофи
моркови
лук
грах
подправки по ваш вкус
евентуално пушено месо
Приготвяне:
Първо сварете картофите във вода.
Запържете лука и морковите в тиган.
И сега е ред на граха. Производителят не е важен.
Изсипете малко грах в купата на блендера и просто го смелете.
Веднага щом картофите се сварят, добавете задушените зеленчуци и нарязаниия колбас (ако ползвате).
Последната съставка е граховият прах.
Супата ще се сгъсти пред очите ви. В резултат на това ще стане гъстичка и фантастично мека. Няма да чакате три часа грахът да омекне.
Вкусът на супата е абсолютно същият като при накисване и варене на граха дълго време.
Опитайте и се насладете на добрия вкус!