Неаполитанска карфиолена салата
22 Декември 2011
3889
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Карфиолът се потапя за минута в тенджера с кипнала вода. След това се изплаква със студена вода и се отцежда.
Лимоновият сок се изцежда и се сипва в купа заедно със зехтина, солта и белия пипер. Чесънът се реже наситно и се слага в лимонената смес. Добавят се копърът, босилекът и нарязаната наситно аншоа и се разбива.
Киселите краставички и маслините се нарязват на колелца, слагат се в купа и към тях се прибавя отцеденият карфиол. Върху тях се излива приготвеният дресинг, разбърква се и се сервира.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари