За крема: житото се вари с прясно мляко, докато напълно се поеме от житото. Разбиват се белтъците на гъста пяна с щипка сол. В друга купа се слага свареното и охладено жито. Прибавя се изварата (предварително пасирана), захарта, един жълтък и портокаловите корички. Продуктите се разбъркват и се прибавя още един жълтък. Така, един по един и останалите. Накрая се слагат и разбитите белтъци и се разбива отново.
За тестото: Брашното се пресява. Прави се кладенче и се слагат жълтъците, размекнато масло, захар, сол и сода, угасена в оцета. Тестото се меси, докато престане да лепне. Втасва 15-20 минути. В тава помазана с масло и набрашнено дъно се слага разточеното тесто, като преди това сме отделили едно парче за украсата. Тестото се натиска хубаво по дъното и стените. Изсипва се плънката и украсявате повърхността с ленти от тестото, което сме заделили.
Загрейте фурната до 200 С и печете около 1 час, като се завърта формата от време на време. Посипва се с пудра захар и се оставя да се охлади на стайна температура.
Неаполитанска маслена пита с плънка от жито
13 Януари 2012
15528
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари