РАЙСКА торта: основа от целувка, плодов пласт и много пухкав крем! Самата нежност, как да не ѝ посегнеш:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
РАЙСКА торта: основа от целувка, плодов пласт и много пухкав крем! Самата нежност, как да не ѝ посегнеш:
РАЙСКА торта: основа от целувка, плодов пласт и много пухкав крем! Самата нежност, как да не ѝ...
15564
РАЙСКА торта: основа от целувка, плодов пласт и много пухкав крем! Самата нежност, как да не ѝ посегнеш:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Направих този крем-сладкиш непланирано, докато говорех по телефона беше готов, но се получи изключително красив, вкусен и просто неустоим. Прави се от няколко съставки и е много кремообразен и ефирен на вкус. Когато сложих първото парче в устата си, почувствах перфектна експлозия от кремообразен вкус. Предлагам ви да опитате и вие тази разкошна Райска торта - въздушен блат, пухкав крем и неземен плодов аромат:

небесна торта

Райска торта

Продукти за блата: 

6 белтъка

6 супени лъжици захар

4 супени лъжици брашно

14 супени лъжици кокосово брашно

За черешовия пласт: 

680 г череши (или 1 буркан)

1 пакетче ванилов пудинг

3 супени лъжици захар

За крема: 

2 пакетчета ванилов пудинг

4 супени лъжици захар

750 мл прясно мляко

500 мл разбита сметана

За шоколадовата глазура: 

100 г шоколад за готвене

50 г масло (или маргарин)

Начин на приготвяне: 

За блата разбийте добре белтъците, след това добавете захарта, след това постепенно на най-ниска скорост на миксера брашното и кокоса. Внимателно изсипете върху намаслена и набрашнена тава за печене и печете 15-20 минути на 180 градуса.

За черешовия пласт: Отцедете бурканче компот от череши и сварете в сока пудинга и захарта. След това добавете черешите, оставете да заври, свалете от котлона и залейте с плодовата смес охладения блат. Може и малко да набодете блата с клечка за зъби, за да поеме по-добре заливката.

За крема: сварете ванилов пудинг (+захар), охладете, след което добавете разбитата сметана и смесете с миксер на най-ниска скорост.

Намажете с крема охладения блат.

небесен сладкиш

На слаб огън разтопете бавно шоколада и маслото (маргарина) и намажете тортата, охладете я, нарежете я и се насладете на магията на лекия и освежаващ вкус.

небесна торта с череши

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft