Направих този крем-сладкиш непланирано, докато говорех по телефона беше готов, но се получи изключително красив, вкусен и просто неустоим. Прави се от няколко съставки и е много кремообразен и ефирен на вкус. Когато сложих първото парче в устата си, почувствах перфектна експлозия от кремообразен вкус. Предлагам ви да опитате и вие тази разкошна Райска торта - въздушен блат, пухкав крем и неземен плодов аромат:
Райска торта
Продукти за блата:
6 белтъка
6 супени лъжици захар
4 супени лъжици брашно
14 супени лъжици кокосово брашно
За черешовия пласт:
680 г череши (или 1 буркан)
1 пакетче ванилов пудинг
3 супени лъжици захар
За крема:
2 пакетчета ванилов пудинг
4 супени лъжици захар
750 мл прясно мляко
500 мл разбита сметана
За шоколадовата глазура:
100 г шоколад за готвене
50 г масло (или маргарин)
Начин на приготвяне:
За блата разбийте добре белтъците, след това добавете захарта, след това постепенно на най-ниска скорост на миксера брашното и кокоса. Внимателно изсипете върху намаслена и набрашнена тава за печене и печете 15-20 минути на 180 градуса.
За черешовия пласт: Отцедете бурканче компот от череши и сварете в сока пудинга и захарта. След това добавете черешите, оставете да заври, свалете от котлона и залейте с плодовата смес охладения блат. Може и малко да набодете блата с клечка за зъби, за да поеме по-добре заливката.
За крема: сварете ванилов пудинг (+захар), охладете, след което добавете разбитата сметана и смесете с миксер на най-ниска скорост.
На слаб огън разтопете бавно шоколада и маслото (маргарина) и намажете тортата, охладете я, нарежете я и се насладете на магията на лекия и освежаващ вкус.