Ако приготвяте сладки изкушения за любимите си хора този уикенд, тази глазура ще ги направи перфектни.
Отлична глазура по стара рецепта , проста и винаги сполучлива.
Ако искате малко цвят, просто добавете хранителни оцветители.
Глазурата има перфектен вкус и консистенция. Благодарение на неs можете да приготвяте торти, пайове и десерти с професионално качество.
Освен това вече имате всичко необходимо, за да приготвите тази глазура у дома.
Ще ни трябват само:
- 250 г кристална захар
- 130 мл вода
- 1 чаена лъжичка - 20 процента оцет
По избор:
- Хранителен оцветител в зависимост от това какъв цвят на глазурата искате да получите
Процедура:
Изсипете водата и оцета в тенджера, поръсете със захарта.
Снимка: pixabay
Оставете всичко да заври, след това намалете котлона и оставете да къкри още 10 минути на слаб огън.
След десет минути ще се образува захарен сироп .
Снимка: pixabay
Изсипете сварения сироп в студена купа и оставете леко да се охлади, като разбърквате от време на време.
След 5-6 минути бъркане сиропът постепенно ще побелее и сместа ще започне да се втвърдява.
Продължаваме да бъркаме, като разбъркваме от време на време.
Снимка: pixabay
След още 5-6 минути ще достигнем желаната консистенция.
По желание може да добавим хранителна боя и да намажем тортата.
Снимка: pixabay
Тази глазура е достатъчна за торта с диаметър 24 см.
Снимка: pixabay
Ако имаме нужда от повече глазура, можете да я приготвите от 500 г захар, 250 мл вода и 1 чаена лъжичка оцет.
В този случай варете 15 минути.
Желаем ви добър апетит! :-)