Невероятна глазура за торти и десерти само с 3 съставки: Забравете марципана и закупените от магазина глазури, това е вкусно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Невероятна глазура за торти и десерти само с 3 съставки: Забравете марципана и закупените от магазина глазури, това е вкусно!
Невероятна глазура за торти и десерти само с 3 съставки: Забравете марципана и закупените от...
3136
Източник: За Жената
Невероятна глазура за торти и десерти само с 3 съставки: Забравете марципана и закупените от магазина глазури, това е вкусно!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако приготвяте сладки изкушения за любимите си хора този уикенд, тази глазура ще ги направи перфектни.

Отлична глазура по стара рецепта , проста и винаги сполучлива.

Ако искате малко цвят, просто добавете хранителни оцветители.

Глазурата има перфектен вкус и консистенция. Благодарение на неs можете да приготвяте торти, пайове и десерти с професионално качество.

Освен това вече имате всичко необходимо, за да приготвите тази глазура у дома.

Ще ни трябват само:

  • 250 г кристална захар
  • 130 мл вода
  • 1 чаена лъжичка - 20 процента оцет

По избор:

  • Хранителен оцветител в зависимост от това какъв цвят на глазурата искате да получите

Процедура:

Изсипете водата и оцета в тенджера, поръсете със захарта.

вряща вода

Снимка: pixabay

Оставете всичко да заври, след това намалете котлона и оставете да къкри още 10 минути на слаб огън.

След десет минути ще се образува захарен сироп .

захарен сироп

Снимка: pixabay

Изсипете сварения сироп в студена купа и оставете леко да се охлади, като разбърквате от време на време.

След 5-6 минути бъркане сиропът постепенно ще побелее и сместа ще започне да се втвърдява.

Продължаваме да бъркаме, като разбъркваме от време на време.

течна бяла глазура

Снимка: pixabay

След още 5-6 минути ще достигнем желаната консистенция.

По желание може да добавим хранителна боя и да намажем тортата.

пухкава захарна глазура

Снимка: pixabay

Тази глазура е достатъчна за торта с диаметър 24 см.

розова глазура

Снимка: pixabay

Ако имаме нужда от повече глазура, можете да я приготвите от 500 г захар, 250 мл вода и 1 чаена лъжичка оцет.

В този случай варете 15 минути.

Желаем ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft