5 Януари 2015
22664
Снимков материал: pixabay.com
Киселинността или алкалността на организма се измерват в зависимост от стойността на pH, която е важна за здравето ни. След като тялото ни се намира в алкална среда, то е здраво, докато киселинната среда би могла да доведе до редица заболявания.
Ще ви покажем как се приготвя алкална вода с помощта на цитрусови плодове, които играят твърде важна роля в процеса на алкализирането на pH. Много хора вярват, че цитрусовите плодове окисляват, но учените в действителност установяват, че имат обратното влияние върху човешкото тяло. От друга страна, тази рецепта съдържа хималайска сол, която помага за алкализацията на организма, като в същото време отстранява тежките метали, като олово, арсен, амалгама и други.
Необходими продукти:
2 л. филтрирана вода
1 лимон разрязан на осминки
1 ч. л. хималайска сол
Начин на приготвяне:
Напълнете един буркан с вода и добавете нарязания лимон, без да го изстисквате. Прибавете една чаена лъжичка хималайска сол, затворете капака и оставете да постои една нощ на стайна температура (8-12 часа). На следващия ден изпийте по 2 чаени чаши от водата на гладно.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари