40 гр. запечени натрошени лешници
80 гр. овесени ядки
60 гр. кокосови стърготини
125 гр. брашно
1 чаена лъжичка сода за хляб
200 гр. захар
115 гр. масло
1 чаена лъжичка мед
2 чаени лъжички вряща вода
Приготвят се за по-малко от 10 минути, пекат се за 15 мин. Вкусът - неустоим!
Сухите съставки се смесват в купа.
Медът и маслото се разтопяват на тих огън. Смесват се содата и водата, и се прибавят към маслото. Разтопеното масло се добавя към сухите съставки и хубаво се обърква.
Може да оформите бисквити, гребвайки с лъжица от сместа върху хартия за печене, а може и да разпределите цялата смес с мокри ръце в тавата от фурната, застлана с хартия за печене.
Както и да решите, няма да сбъркате. Ако оформяте бисквитките с лъжица, леко ги притиснете.
Пекат се на 180 градуса 15 или 20 минути - докато почервенеят. Ако печете цял блат, след изпичането го охладете леко и нарежете на правоъгълни или триъгълни бисквитки.
Готовите бисквити могат да траят до 2-3 седмици и повече, ако са добре затворени, така че да не се овлажняват. Хрупкавостта им е най-важната част от тази рецепта.