Невероятните пълнени мекици на мама Златка
3 Март 2016
20500
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Замесва се тесто от брашното, солта, захарта и маята с топлата вода (маята предварително се захваща в малко от водата с лъжичка захар и брашно). Тестото трябва да бъде меко и приятно за работа. Оставя се да втасва около 30 минути, премесва се и отново втасва. Щом втаса, от него се оформят топки (не много малки), разточват се, като тестото се поръсва с брашно отдолу и отгоре, за да не залепва при точенето. Сложете отгоре часто от плънката: шунката се нарязва на малки кубчета, а кашкавалът се настъргва на едрата страна на рендето. Затворете тестото около плънката и изпържете мекиците в добре сгорещено олио, като същевременно ги набодете с вилица на няколко места, за да излезе въздухът при пърженето.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари