Невероятно вкусен и пухкав тутманик със сирене - стъпка по стъпка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Невероятно вкусен и пухкав тутманик със сирене - стъпка по стъпка
Невероятно вкусен и пухкав тутманик със сирене - стъпка по стъпка
admin
Добавена от: admin
213802
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700 гр. брашно
2,5 ч.л. суха мая
400 мл прясно мляко
1 яйце
340 гр. масло (100 гр. за тестото, 230 гр. за намазване на слоевете и 10 гр. за намазване на тавата)
1 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
400 гр. качествено сирене
1 жълтък

Получава се доста голям тутманик, така че спокойно може да използвате и само половината от съставките. Може да месите тестото и в машината за хляб, но може и на ръка. Изсипете в контейнера на машината топлото мляко, добавете маята, оставете за 5-10 минути.


Добавете пресятото брашно, яйцата, размекнатото масло, солта, захарта.


Включете програмата за месене на тесто.
Когато тестото е готово, прехвърлете го в купа, покрийте с фолио и го поставете на топло място, за да увеличи обема си 2-3 пъти.


През това време стрийте сиренето или настържете на едро ренде.
Щом тестото втаса, обърнете го на работната маса и премесете добре.


Разделете го на 10-12 равни части.


За печенето на тутманика използвайте квадратна форма с размери 28 * 28 cm, може да се използва и кръгла форма.
Намажете формата с масло. Вземете парче тесто, разточете го на много тънко с размера на формата и го прехвърлете вътре.


Разтопете маслото в микровълновата. Намажете тестото с разтопено масло с помощта на четка за готвене.


Разточете втората част от тестото тънко и го поставете върху първия лист.
Отново намажете тестото с разтопено масло, поръсете със сирене (със сирене се поръсва всеки втори слой тесто, без последния). По този начин се процедира с всички топки тесто.


Най-горният слой на тестото не се маже с масло!
Внимателно разрежете тутманика на квадрати с остър нож.


Покрийте формата с фолио и я поставете на топло място,
Обемът на тутманика трябва да се увеличи около два пъти.
Внимателно намажете горната част с разбит жълтък.


Печете във фурната на 180 градуса за около 35-40 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft