4 листа кори за баница
4 яйца
250 гр. масло
около 900 гр. сирене
500 мл кисело мляко
2 чаши (200 мл) царевично брашно
2 супени лъжици заквасена сметана
сол на вкус
малко олио
малко прясно мляко
Отделете белтъците от жълтъците.
В купа смесете жълтъците, сиренето и солта и хубаво разбийте. Добавете киселото мляко и сметаната, а накрая и царевичното брашно. Смесете хубаво.
В друга купа разбийте белтъците с щипка сол на гъст сняг. Добавете белтъците в сместа със сирене. Бавно разбъркайте с дървена лъжица.
Намажете тава за печене с масло и поставете две от корите за баница, така че да излизат извън тавата. Сега поставете оставащите два листа, но така че да не излизат извън стените на тавата.
Изсипете плънката от сирене в средата и завийте с корите, които висят навън.
Отгоре намажете корите с малко олио и сложете баницата да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се зачерви.
Изпечената баница поръсете с малко прясно мляко и я върнете отново в изключена фурна още 3-4 минути.
Нарежете баницата на квадрати и я поднесете с кисело мляко, прясно мляко или заквасена сметана.