Невероятно вкусна и лека бисквитена торта с лека заливка от бял шоколад и лимон
26 Август 2017
41911
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
80-100 грама масло
170-200 грама бисквити по ваш избор
220 грама бял шоколад
250 милилитра течна сметана
75 грама масло
100 милилитра прясно мляко
сока от 2 лимона
15 грама желатин
50 грама бял шоколад
50 милилитра течна сметана
кората на 1/2 лимон
Натрошете бисквитите, смесете ги с разтопеното масло и разбъркайте до получаването на еднородност.
Застелете дъното и стените на подходяща форма с фолио или пергамент, разпределете бисквитената основа, като покриете и стените на съда. Пресовайте и приберете в хладилника, за да стегне.
През това време направете крема.
Разтворете желатина в малко вода.
Налейте прясното мляко в тенджера и добавете шоколада. Поставете на бавен огън, докато последният се разтопи.
Сложете набъбналия желатин в горещото шоколадово мляко и нека сместа остане на котлона, докато се получи еднородна комбинация.
Когато свалите от огъня, нека се охлади до стайна температура, след което прибавете маслото и разбийте старателно. Налейте лимонов сок на вкус.
Сметаната разбийте отделно и внимателно смесете с шоколадовата маса. Получения крем разпределете върху бисквитения блат и върнете съда в хладилника за няколко часа или за една нощ.
На следващия ден извадете тортата от формата и отстранете фолиото внимателно, обръщайки десерта с блата нагоре.
Украсете тортата с глазура, която направете, смесвайки шоколада, сметаната и настърганата кора на 1/2 лимон. Комбинацията поставете на водна баня, докато стане еднородна (бъркайте непрекъснато).
Нека се охлади малко (но да не се сгъсти) и тогава полейте десерта.
Отново приберете в хладилника за известно време, след което може да поднесете.
Добър апетит!
Сложете набъбналия желатин в горещото шоколадово мляко и нека сместа остане на котлона, докато се получи еднородна комбинация.
Когато свалите от огъня, нека се охлади до стайна температура, след което прибавете маслото и разбийте старателно. Налейте лимонов сок на вкус.
Сметаната разбийте отделно и внимателно смесете с шоколадовата маса. Получения крем разпределете върху бисквитения блат и върнете съда в хладилника за няколко часа или за една нощ.
На следващия ден извадете тортата от формата и отстранете фолиото внимателно, обръщайки десерта с блата нагоре.
Украсете тортата с глазура, която направете, смесвайки шоколада, сметаната и настърганата кора на 1/2 лимон. Комбинацията поставете на водна баня, докато стане еднородна (бъркайте непрекъснато).
Нека се охлади малко (но да не се сгъсти) и тогава полейте десерта.
Отново приберете в хладилника за известно време, след което може да поднесете.
Добър апетит!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари