"Невидим" ябълков пай-Баба ми така нарича рецептата за най-вкусния си десерт
3 Септември 2016
24708
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Най-вкусни ябълков пай , който опитах, по рецепта на баба. "Невидим" Нищо чудно, че тя го нарича така.
Тайната на ястието - в нарязването на ябълките на филийки.
Разбира се, тестото на тортата е налице, но в такова количество, че почти не се усеща и не се виждат резените. Ако душата ви е жадна за нещо сладко, ние знаем как да ви утешим!
Как да се прготвим ябълков пай
СЪСТАВКИ
- 90 мл мляко
- 60 г брашно
- 10гр захар
- 3 яйца
- 2 супени лъжици растително масло
- 2 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица коняк
- 4 ябълки
- 3 супени лъжици орехи
ПОДГОТОВКА
- Разбивате яйцата със захарта на въздушна пяна. Добавете брашното, разбъркайте. Също така, добавете растително масло, мляко и коняк.
- Нарязвате ябълките на тънки филийки и добавяте в тестото.
- Намазнете форма за малка торта и печете в продължение на 30 минути при 200 градуса.
- Последни щрихи: Заливката! Смесете 1 яйце, 80 г захар и 2 супени лъжици. разтопено масло. Залейте готовия пай със сместа и поръсете отгоре с орехи. Печете в продължение на 15 минути.
Какъв вкус! Сега вече знаете как се прави вкусен ябълков пай . Mожете да добавите канела с ябълките, щипка индийско орехче и дори смлян джинджифил. Конякът може да се замени с ароматно бренди! Бон апети и бъдете щастливи тази есен!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари