2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. захар
100 гр. кокосови стърготини
150 гр. масло
1/2 ч.ч. брашно
4 яйца
2 ч.л. ванилова захар (екстракт ванилия)
Разбъркайте до гладка смес в блендер или в купа с обикновен миксер млякото, захарта, кокосовите стърготини (ако искате по-плътен вкус на кокос, можете да добавите малко повече кокос, или да използвате кокосово мляко, с което да замените част от обикновеното - но не повече от 50%), разтопеното и охладено масло, брашното, яйцата и ванилията. Изсипете получената смес в намазана с масло форма и пъхнете в предварително загрята на 175-180 градуса фурна за 1 час. Получения сладкиш оставете да се охлади напълно.
Охладения сладкиш се нарязва на парчета и се поръсва пудра захар.
Готовият сладкиш е прекрасно съчетание от вкусове: най-долният слой е като мек тортен блат. Това, което следва, е един вид "пълнеж" - много подобен на текстурата на мус или пудинг. След това идва пухкав въздушен слой. Най-отгоре сладкишът отново наподобява тортен блат. Сладкишът има деликатен ванилово-карамелено-кокосов аромат!