315 гр. брашно
1 1/4 чаена лъжичка бакпулвер
1/4 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка канела
170 гр. масло на стайна температура
250 гр. крема сирене (тип Филаделфия) на стайна температура
375 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
3 яйца на стайна температура
500 гр праскови, нарязани на кубчета (измерени, след като са почистени от костилките)
За поръсване:
на вкус - пудра захар
Всички съставки трябва да бъдат на стайна температура.
Загрейте фурната на 180 градуса.
В дълбока тава с размер 30 на 20 см поставете хартия за печене.
В средно голяма купа пресейте брашното с бакпулвера, канелата и солта. Оставете настрана.
В по-голяма купа разбийте маслото, изцеденото крема сирене, захарта и ванилената захар с миксер на средна скорост, докато получите много светла, пенеста смес. Ако трябва, няколко пъти с помощта на шпатула съберете сместа, полепнала по стените на съда.
Едно по едно добавете яйцата и разбийте добре след всяко, докато се поеме напълно от сместа.
Започнете да добавяте от сместа с брашно, биейки на ниска скорост, и то само толкова, колкото да се слеят съставките и сместа да добие вид на ванилов крем.
С помощта на шпатула леко объркайте в тестото кубчетата праскови.
Изсипете сместа в тавата, печете 45 - 55 мин, докато клечица, забодена в средата на сладкиша, излезе чиста, а повърхността получи красив златист цвят.
Оставете да се охлади в тавата, около 15 мин., а след това извадете сладкиша, поръсете с пудра захар и оставете напълно да се охлади.