350-400 гр. череши
4 супени лъжици грис
1 чаена лъжичка бакпулвер
120 гр. захар
1 ванилилова захар
500 гр. крема сирене
3 яйца
2 супени лъжици лимонов сок
малко настъргана лимонена кора
2 супени лъжици сок от череши
130 гр. разтопен маргарин или масло
за поръсване - пудра захар
Приготвянето е лесно:
Извадете костилките на черешите и ги сложете да се отцедят в гевгир.
Разтопете маслото/маргарина и го оставете да изстине.
Поставете всички съставки в купа и леко ги разбийте с миксер или с тел, Добавете сока от отцедените череши (2 супени лъжици).
В намазнена форма с диаметър 26 см изсипете сместа, подредете отгоре черешите и сложете сладкиша да се пече на 180 градуса около 50 мин. Проверете с клечица дали е изпечен, ако не е - продължете да печете още 5 мин.
Извадете сладкиша от фурната, внимателно откопчайте формата и го поръсете с пудра захар докато е още топъл.