300 гр. брашно
1/2 лъжичка сол
150 гр. масло (студено)
100 гр. пудра захар
1 яйце
За пълнежа:
300 гр. пресни праскови
300 гр. пъпеш
200 гр. захар
1 пудинг ванилия
500 мл вода
500 мл сметана
1 . Първо се приготвя тестото. В купа за месене сложете брашното и солта, добавете маслото, нарязано на кубчета, и с ръце стрийте маслото в брашното, така че да се образуват ситни трохи. Добавете яйцето и пудрата захар и замесете средно твърдо тесто. Оставете го половин час в хладилник.
2. Прасковите и пъпеша нарежете на дребни кубчета. В касерола сипете захарта, прасковите и пъпеша заедно с 300 мл вода и оставете да поврат на тих огън около петнадесет минути. В останалите 200 мл вода разбийте пудинга и бавно изсипете в плодовия сос, за да се сгъсти. Покрийте го с прозрачно фолио, докато изпечете тестото.
3. От тестото разточете кора и я поставете във форма за тарт. Печете половин час на 180 градуса. Върху изпечения изстуден блат изсипете плодовия сос за плънката.
4. Разбийте сметаната и нанесете слой от нея върху тарта. Доукрасете по желание - с парченца праскова и пъпеш. Оставете тарта хубаво да се охлади (в хладилник), преди да поднесете.