За блата:
6 белтъка
6 жълтъка
100 гр. захар
30 гр. счукани орехи
30 гр. брашно
5 гр. бакпулвер
За крема:
1 л прясно мляко
3 супени лъжици брашно
250 гр. захар
За бисквитените топчета:
200 гр. счукани бисквити
200 гр. счукани орехи
около 100 мл портокалов сок
20 гр. какао на прах
100 гр. масло или маргарин
За шоколадовия ганаш:
100 гр. шоколад
200 мл сметана
Първо пригответе тестото за блатовете. В дълбок съд сложете белтъците и захарта, и разбийте на гъст сняг. Добавете жълтъците, смлените орехи, брашното и бакпулвера. Хубаво разбийте и изсипете сместа в кръгла тортена форма с диаметър 28 см, на дъното на която сте поставили хартия за печене.
Сложете блата да се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса около 50 минути.
Изпечения блат оставете да се охлади и след това разрежете наполовина по дължина.
За крема отделете малко от млякото, а останалото мляко заедно със захарта сложете да заври. В млякото, което сте отделили, поставете пудинга и брашното, и хубаво разбъркайте, за да няма бучки. Когато заври млякото, добавете към него бавно сместа с пудинга и бърайте, докато се сгъсти. Оставете крема се да се охлади и добавете разбитото масло или маргарин.
За бисквитените топчета разтопете маслото или маргарина, и добавете сока от портокал, смлените орехи, какаото на прах и смлените бисквити. Хубаво разбъркайте сместа с ръка, докато стане еднородна. От нея оформете топки с големината на орех. Трябва да получите около 43 топки.
За ганаша загрейте сметаната (внимавайте да не кипне). Добавете шоколада, натрошен на парчета, и разбъркайте, докато се разтопи. Оставете сместа да се охлади.
Започнете с подреждане на тортата. В чиния поставете едната кора и отгоре равномерно нанесете половината от крема. След това поставете втората кора и нанесете останалата част от крем. Над крема равномерно нанесете охладения ганаш.
Украсете тортата по желание с разбита сметана, а наоколо - със смлени бисквити.