Нежни бели пастички

вход през zajenata.bg
Нежни бели пастички
admin
Добавена от: admin
5430
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
4 белтъка
3 супени лъжици захар
80 гр. нарязани орехи
80 гр. нарязани фурми
1 чаена лъжичка брашно
Пълнеж:
4 жълтъка
3 супени лъжици захар
400 мл прясно мляко
4 супени лъжици нишесте
100 гр. масло
За украса:
130 мл прясно мляко
1 пакетче суха сметана (бяла)
шоколад цветни захарни пръчици

Първо в купа се поставят белтъците и се разбиват с миксер. Постепенно се добавя захарта. 

Разбива се, докато сместа стане гъста и лъскава. 
Изключва се миксерът, след което се добавят постепенно ядките, фурмите и брашното. 
Всичко се разбърква добре и сместа се излива в малка тавичка. Пече се около 10-12 минути на 170 градуса. 
Оставя се да се охлади. 
В касерола на огъня се поставят млякото, захарта, нишестето и жълтъците. 
Сваряват се на тих огън, докато сместа се сгъсти. 
Оставя се да изстине. 
Отделно се разбива маслото. 
Когато кремът е охлладен, се добавя разбитото масло. 
След това сметаната се разбива с млякото. 
Две супени лъжици от разбитите сметана се добавят в пълнежа. Хубаво се разбърква. 
Изпечената кора се намазва добре с пълнежа. Върху него се нанася останалата част от сметаната и се украсява с настърган шоколад или захарни пръчици. 
След като престои 2 часа в хладилник, сладкишът се нарязва на кубчета и може да поднесе.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft