Не торта, а божествено съвършенство от крем и еклерово тесто! Рецепта стъпка по стъпка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не торта, а божествено съвършенство от крем и еклерово тесто! Рецепта стъпка по стъпка:
Не торта, а божествено съвършенство от крем и еклерово тесто! Рецепта стъпка по стъпка:
2756
Не торта, а божествено съвършенство от крем и еклерово тесто! Рецепта стъпка по стъпка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Такава вкусотия не се опитва всеки ден! За щастие с лесната рецепта ще можете да похапвате парченце Крем-торта с вкус на еклер ежедневно. Ето необходимите продукти за тази малка фантазия:

Крем-торта с вкус на еклер

Продукти:

За крема:

  • 500 мл прясно мляко
  • 2 яйца
  • 150 г захар
  • 20 г ванилова захар
  • 60 г нишесте
  • 160 г масло стайна температура

За тестото:

  • 3-4 яйца
  • 100 мл прясно мляко
  • 100 мл вода
  • 120 г брашно
  • 80 г масло
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка захар

Приготвяне:

1.

За крема: В тенджерка се разбъркват добре яйцата, захарта, ванилията и нишестето, след което като стане гладко се добавя постепенно млякото и се слага на огъня да ври при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

домашен крем с мляко

2. Готовият крем оставете настрана да се охлади до стайна температура (покрит с фолио, за да не хваща коричка или разбърквайте от време на време).

млечен крем

разбито масло

Разбийте размекнатото на стайна температура масло на пяна (5 минути), след което постепенно добавете охладения крем.

Разбийте с миксера, докато всичко се смеси хубаво на мек крем.

3. За кората: в тенджера сложете маслото, солта, захарта, водата и млякото, след което загрейте, докато всичко се разтопи и смеси. Преди да заври, се изсипва наведнъж брашното и се разбърква внимателно.

4. Тестото се вари, докато стане компактно и се отдели от стените на съда.

парено тесто

5. Изсипете тестото в друга купа и когато е хладко, започнете да добавяте едно по едно яйцата (когато едното се смеси с тестото, добавете следващото).

парено тесто с яйца

6. Накрая тестото трябва да е меко, гладко и да пада на пластове от лъжицата, "да оформи триъгълник".

парено тесто

7. Разстелете половината от тестото равномерно върху силиконова подложка за печене (плоска тава, покрита с хартия) с размери 30х40 см и печете в загрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути.

кора с крем

кора от парено тесто

8. Изпечете две такива кори и ги оставете да изстинат. След това ги разрежете, всяка на 4 части, общо 8 кори.

9 .РЕДЕНЕ: Кора-крем-кора-крем... завършете с кора. Разпределете останалия крем отстрани и поръсете с бадемови люспи, а отгоре поръсете с пудра захар. Оставете да се охлади в хладилника поне за 1 час.

еклерова торта редене

крем торта с вкус на еклер

Да ви е сладко!

парче крем торта

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft