Тези кифлички никога няма да ви омръзнат - разтапящо сладки и мекички са, а остават пърхави и пресни дълго време, след като са направени (въпреки, че едва ли ще се задържат дълго, толкова са вкусни).
Отмерете 250 гр. мас. Поставете я в дълбок съд и изсипете малко студена вода, колкото да покрие леко маста. С лъжица разбийте енергично сместа, докато маста поеме водата и стане малко по-пухкава. Повторете процедурата общо 7 пъти, като всеки път отливате останалата вода и добавяте нова. Ще видите, че всеки път маста ще поема малко по-малко вода и ще става по-кремообразна и по-бяла. Може накрая да получите малко повече от 300 грама мас, но отмерете само 300 грама. По този начин маста ще изгуби характерния си неприятен мирис и вкус, ще бъде пухкава и въздушна.
Към топлото мляко добавете една супена лъжица захар и натрошете вътре маята. Оставете я да престои 10 минути, за да шупне. В купа за месене разбийте маста с пудрата захар и жълтъка. Добавете половината от брашното и се объркайте с маята. С добавянето на останалите брашно омесете гладко тесто. Оставете го за 15 минути да втаса. Разделете тестото на 8 топки, всяка разточете на кръг и нарежете на 8 триъгълника. Напълнете триъгълниците с плънка по желание (смлени орехи със сладко или захар, течен шоколад, само сладко...) и ги навийте на кифлички. Готовите кифлички подредете в тава за печене, покрита с пергаментова хартия. Печете ги в предварително загрята фурна на 220 градуса, така че да останат бели.
Още топлите кифлички оваляйте в пудра захар, смесена с ванилия. Дръжте ги в добре затворен съд и ще издържат дълго време.