900 гр. праскови
75 гр. захар
250 гр. сирене Маскарпоне
250 гр. сметана
2 супени лъжици лимонов сок
150 гр. смлени бисквити
2 супени лъжици нарязани бадеми
половин лъжица лимонена кора
Прасковите са попарват, обелват се и се почистват от ядките. Две трети от прасковите се оставят настрана, а другите се нарязват, намачкват и се смесват със захарта. Смесват се с Маскарпонето, сметаната, сока и кората от лимон.
Половината от бисквитите се поставят в съд – натрошават се, половината от крема с праскови се намазва върху бисквитите и се заравнява. Подреждат се другите бисквити, а върху тях се поставя останалият крем. Десертът се оставя за 4 часа в хладилник. Бадемите се запичат в сух тиган и се охлаждат. Останалите половинки от прасковите се нарязват на парченца и с тях се украсява кремът. Бадемите се поръсват отгоре.