За да приготвите кората с миксер разбийте маслото, захарта и солта, докато се хомогенизират. Добавете и яйцата, и разбийте, докато се поемат напълно. Включете миксера на слаба скорост и разбийте вътре брашното, така че да се обедини със сместа. След това извадете тестото от съда и го поставете върху плоска повърхност. Увийте в найлонова торбичка и го оставете в хладилник за около 1 час, т.е. докато стегне.
Извадете тестото от хладилника и го оставете на стайна температура 10-ина минути, преди да го разточите. Намажете формата за печене с масло и поръсете малко брашно върху работния плот. Разточете тестото до дебелина около 3 мм и ширина, малко по-голяма от формата за печене. След това го прехвърлете във формата. Покрийте добре основата и страните, а след това махнете излишното тесто около ръбовете. Поставете кората в хладилник и я оставете да се охлади половин час, а след това загрейте фурната до 160 градуса.
Набодете тестото навсякъде с вилица, а след това го изпечете за около 20-30 минути или докато получи светло златист цвят. В последните минути от печенето намалете температурата на 130 градуса, а в същото време пригответе крема с лимон. В голяма купа поставете захарта и лимоновата кора. Добавете яйцата и разбийте, докато получите гъст крем, а след това изсипете вътре лимоновия сок и накрая - сметаната. Прехвърлете сместа в стъклена купа.
Извадете кората от формата и я поставете върху плосък съд за печене. Върнете отново във фурната с отворена врата и малко дръпнете към вас, след което внимателно изсипете лимоновия крем вътре. Бавно бутнете назад, затворете вратата и печете около 50 - 60 минути. След като приключите с печенето, оставете тортата да се охлади преди сервиране. Съхранявайте в хладилник.