За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Нейно величество Сармата: традицията повелява на трапезата на Бъдни вечер сармичките да са постни. Ето и как ги приготвяме ние.
Нейно величество Сармата: традицията повелява на трапезата на Бъдни вечер сармичките да са...
11 Декември 2015
169552
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Вегетариански
Нейно величество Сармата: традицията повелява на трапезата на Бъдни вечер сармичките да са постни. Ето и как ги приготвяме ние.
свързани рецепти
Мойте Рецепти
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В голяма тенджера сложете олио с дебелина 1 пръст. В него запържете лука с праза.
Накиснете ориза във вода.
Нарежете ситно чесъна, морковите, целината и ги добавете към запържените лук и праз.
След това добавете отцедения ориз и задушете 10-тина минути.
Дръпнете сместа от котлона и подправете на вкус, след което добавете настъргания картоф и 1 равна супена лъжица брашно.
Отделете листата от зелето и започнете да навивате сармите, като върху всеки лист поставяте лъжичка от плънката.
Подредете ги в тенджерата, залейте с вода, колкото да ги покрие, и накрая покрийте с няколко цели зелеви листа.
Най-добре е да ги подредите в гювеч и да ги изпечете на фурна, а самия гювеч затворете с капак или фолио. Оставете сармите 4 часа на 150 градуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари