Маята се размива с малко от прясното мляко и 1 лъжичка захар. В дълбок съд се слага маслото и се разбива с миксер на пяна. Прибавят се захарта и един след друг жълтъците, като се бърка непрекъснато. Добавят се маята и брашното и като се разбърква добре, се прибавят млякото, солта и ванилиите. Тестото се меси с миксер, докато започне да се отделя от съда. Отделно се разбиват белтъците на гъст сняг и се прибавят към тестото. Най-накрая се прибавят предварително накиснатите в топла вода или коняк стафиди. Разбърква се леко и се разпределя в две форми за козунак, предварително намазани с масло и наръсени с галета. Оставят се за 2 — 3 ч да се вдигнат и се наръсват с нарязаните бадеми. Пекат се в умерена фурна. Опечените козунаци се изваждат от формите да изстинат и отгоре се наръсват с пудра захар.
Немски козунак
12 Април 2013
27562
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари