600-700 г кисело зеле
1/2 ч. ч. пшеничено брашно
1 яйце
1/2 ч. л. ким
1 с. л. сос Уорчестър
3-4 с. л. брашно
6 с. л. олио
1/2 кубче телешки бульон
1/2 глава лук
1 яйце
100 г шпеков салам
1/2 ч. ч. царевично брашно
Киселото зеле се нарязва на тънки ивици.
Лукът се нарязва наситно. В тенджера се загряват 4 с. л. олио, сипва се лукът и се запържва за 1 минута.
След това се прибавя нарязаното на ивици зеле и се стрива кубчето бульон.
Налива се 1 пръст гореща вода, зелето се подправя със сос "Уорчестър", похлупва се и се задушава на тих огън, докато омекне (около 10 минути).
Саламът се нарязва на съвсем малки кубчета.
В тиган се загряват 2 с. л. олио, сипва се нарязаният салам и се запържва за 2 минути. След това се сваля от котлона и се оставя да се охлади.
Зелето се оставя да изстине, след което се прибавя при охладения салам. Разбърква се и се поръсва с брашното.
Добавя се яйцето, сместа се омесва добре и от нея се оформят малки кюфтета.
Пшениченото и царевичното брашно за панировката се смесват. Кюфтетата се панират в брашното, след което се потапят в разбитото яйце.
Кюфтетата се пържат в обилно количество сгорещено олио.