Немски сладкиш- сладка приказка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Немски сладкиш- сладка приказка!
Немски сладкиш- сладка приказка!
378438
Немски сладкиш- сладка приказка!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Немски триъгълни трюфели с глазура : просто приказка!

Що за чудо са тези трюфели! Без преувеличаване може да се каже, че по празниците толкова вкусен десерт надали сте яли! Зашеметяващи, деликатни, топящи се в устата, с богат аромат на портокалови и лимонови кори… трюфели като от приказка! Силно ви препоръчваме да ги опитате и ви уверяваме, че няма да съжалявате! И въпреки че процесът на готвене изглежда малко по-сложен, уверявам ви, че това не е така – всичко се получава достатъчно бързо и лесно.

От подбраната рецепта се получават толкова много трюфели, че е невъзможно да ги изядете  наведнъж. В такъв случай ги съхранете за около две до три седмици в запечатана кутия и за предпочитане на хладно място.

А сега преминете към приготвянето им.

Със сигурност можете да раздадете половината на семейството и приятелите си под формата на вкусни подаръци. Всички ще бъдат удивени от тях, а и по този начин ще покажете любовта си. Пригответе ги и ги яжте с удоволствие!

Съставки:

250 грама масло

250 грама захар

щипка сол

7 яйца (разделени белтъци и жълтъци)

150 грама брашно

100 грама нишесте (или картофи)

2-3 чаени лъжички какао

кора от 1 лимон

кора от 1 портокал

2 пакетчета ванилова захар

300-400 грама шоколад (можете да вземете всеки по ваш избор)

 

Начин на приготвяне:

Смесете брашното, нишестето, ситно настърганата кора от лимон и портокал и ваниловата захар.

Маслото смесете със захарта. Един по един добавете жълтъците и разбийте с миксер до получаването на гладка смес. Към нея добавете брашното и разбъркайте добре, така че да няма бучки.

Разбийте белтъците с щипка сол. На части ги прибавете към тестото, разбъркайте внимателно. Тестото трябва да стане еднородно, нежно и въздушно.

Разделете тестото на две равни части. Към едната добавете какао и разбъркайте добре.

На дъното на форма за печене с диаметър 26-28 см сложете хартия. Във формата изсипете 3 лъжици от тестото, разпределени равномерно по дъното. Печете за 2-3 минути при 180 градуса.

След това извадете от фурната, поставете 3 лъжици от другото тесто върху вече запечения блат и печете за още 2-3 минути. Повтаряйте по този начин, докато не ви свършат и двата вида тесто. Трябва да получите около три или четири слоя от всяко тесто (зависи от размера на формата за печене).

Времето за печене на слоевете тесто е ориентировъчно, тъй като се определя от фурната. Тестото не трябва да бъде сурово, но и да не бъде препечено. Ако по време на печене, дъното бъде изгорено, трябва много внимателно да изрежете загорелите места.

Оставете готовия блат да се охлади. След това го нарежете на ивици с ширина около 3 см, а след това нарежете всяка лента на малки триъгълници. Триъгълниците могат да бъдат по-къси или по-дълги, това зависи от качеството на вашите предпочитания и от ъгъла на рязане. Размерът на триъгълниците пък определя броя на трюфелите. Обикновено от тези продукти се получават от 40 до 60 парчета.

Шоколадът се начупва и се стопява на водна баня. Залейте триъгълниците с шоколад и оставете да се втвърди. За глазурата се използва около 350 грама черен шоколад и 30-40 мл прясно мляко.

След като шоколадът се втвърди, вие можете да се поглезите с глазираните трюфели!

Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft