Немско шоколадово брауни

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Немско шоколадово брауни
Немско шоколадово брауни
admin
Добавена от: admin
19422
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

110 гр. несладък шоколад, начупен на едро
3/4 чаша масло, нарязано на кубчета
1 чаша захар
3 големи яйца
1 ч.л. екстракт ванилия
1/4 ч.л. сол
1 чаша брашно

За топинга:
1/2 чаша сухо мляко
1/2 чаша захар
1 жълтък, разбит
4 с.л. масло
1 ч.л. течна ванилия
1/2 чаша натрошени орехи, запечени и охладени
1/2 чаша кокосови стърготини, леко запечени

Загрейте фурната на 175 градуса. В тиган за сос сварете шоколада с маслото на бавен огън, докато шоколадът се разтопи - около 6-8 минути. Оставете да се охлади за 10-тина минути, след това объркайте вътре захарта, яйцата, ванилията и солта. Постепенно прибавете брашното и бъркайте, докато се смесят.
Покрийте квадратна тавичка около 20-22 см. с хартия за печене, или покрийте с алуминиево фолио и намажете с мазнина. Излейте тестото в приготвената тавичка и загладете с шпатула. Печете 30-35 минути. Щом е готово, прехвърлете върху кухненска решетка, за да изстине.
За топинга:
В дълбок тиган смесете сухото мляко, захарта, ж ълтъка и маслото и варете на бавен огън, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти - около 5-7 минути. Махнете от огъня, объркайте вътре ванилията, ядките и кокоса. Намажете топинга върху браунито, докато е още топъл. Щом изстине, извадете внимателно от тавичката и нарежете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft