Грузинската кухня е вкусна и ароматна на прекрасни подправки. Особено с голяма любов готвят пилето в Грузия.
Днес ви предлагаме да приготвите друго традиционно кавказко ястие. Интересна рецепта на грузинската кухня, в която основната роля играят подправките. Печено пиле е чудесен избор за всяка почивка или пък вечер
Благодарение на чудесната комбинация от подправки, чесън и масло, ние имаме невероятно пиле, не като всяко друго. И най-важното - е много лесно да се приготви и лесно можете да се справите с тази рецепта.
Вкусно пиле в тиган
СЪСТАВКИ
2 кг пиле
8 скилидки чесън
20 г кориандър
1 супена лъжица сол
1 ч.л. пипер
1 ч.л. хмел
1 ч.л. червен пипер
3 супени лъжици масло
230 ml вода
За готвене се нуждаете от голямо пиле.
Изрежете трупа по гърдите.
Сол и черен пипер от двете страни сложете
Предварително загрейте тенджерата и разтопете маслото в нея. След това поставете пилето
Покрийте пилето с по-малка чиния от тенджерата и поставете товар върху нея, като тенджера с вода. Уверете се, че тя стои стабилно. Печете по този начин пилето от двете страни.
Докато пилето се пече, започнете приготвянето на соса. Нарежете на ситно карамфила и скилидките чесън.
Комбинирайте нарязаните зеленчуци, чесън, червен пипер, хмел и сложете и водата в тенджерата. Разбъркайте добре. Сосът е готов.
Изсипете върху пилето, покрийте с капак или чиния и вкарайте във фурната за още 7 минути. Когато се задушаваш под капак, подправките и чесънът стават божествени.
Пиле в стил Аджар е готово! Ние ви препоръчваме тази проста рецепта, пилето наистина става много вкусно.
Споделете рецептата с приятелите си!