Изключително деликатни, ароматни и вкусни, те буквално се топят в устата ...
СЪСТАВКИ
1 кг картофи
450 мл пилешки бульон
100 г масло
сол, подправки, вкус
ПОДГОТОВКА
Картофите се измиват обилно с четка, кората не се изрязва. Поставете картофите в дълбок тиган и залейте с бульон 3/4 от височината на картофите. Варят се, като слуд кипване се намалят до слаб огън за 15 минути.
Притискате с подходящ предмет всеки картоф така, че да се смачка леко, но не и да се сплеска напълно.
Добавете маслото , сол, подправки и варете на умерен огън за 10 минути до пълното изпаряване на течността и запържване. Обърнете картофите от другата страна, те също се запържват.
Това изглежда като едно обикновено ястие, но съвсем не е така! В добавка картофите се избират по ваш вкус: млян чесън, билки, заквасена сметана - всичко ще бъде ок да се добави.