Без значение какви шедьоври сме направили и се опитваме да изненадаме близките си, искрената усмивка на лицата им все още се появява, когато усетят миризмата на обикновените пържени картофи- класиката, която всеки човек обожава . По ирония на съдбата, тази гарнитура всеки приготвя по някакъв собствен начин- дали има някаква специална семейна рецепта или хитринка
Днес можете да поставите друга интересна рецепта в кулинарната си чанта. Ще споделим с вас успешен начин за приготвяне на картофи по немски.
Съставките
картофи 1,5 кг
бекон 200 g
лук 1 бр.
сол на вкус
черен пипер на вкус
Подготовка
Обелете и изплакнете картофите и ги сварете в осолена вода. Охладете картофите и ги нарежете на кръгчета.
Нарежете на малки парчета и изпържете бекона. Когато има достатъчно мазнина в тигана, добавете предварително нарязания лук в него. Запържете го.
Поставете картофите в тигана и ги изпържете. В края на готвенето, поръсете картофите с бекон, сол и черен пипер на вкус, добавете и лука.
Voilà, много проста и невероятно вкусна вечеря! Сервирайте картофите със свежа майонеза или домашен кетчуп . Не забравяйте да изпратите тази рецепта на приятелите си или да я споделите на страницата си!