За бялата част:
50 мл сметана
50 мл кондензирано мляко
120 гр. бял шоколад
75 гр. маргарин
30 гр. пудра захар
1 жълтък
120 гр. смлени бисквити
50 грама нарязани лешници
За тъмната част:
200 гр. млечен шоколад
150 гр. маргарин
100 гр. пудра захар
1 яйце
200 гр. смлени бисквити
Загрейте кондензираното мляко и сладката сметана на слаб огън, добавете белия шоколад, оставете да се разтопи и охлади.
В купа разбийте на пухкав крем маргарина с пудрата захар, след това добавете жълтъка и отново хубаво разбийте. Добавете и разтопената шоколадова смес, след което разбийте всичко добре. Добавете на ръка смлените бисквити и лешниците. Не се притеснявайте, ако сместа е рядка. Сложете в хладилник за 1 час, така добре ще се втвърди.
След като стегне бялата смес, извадете от хладилника и върху намазнена хартия за печене я оформете на цилиндър с най-малко 30 см дължина. Ако желаете по-тънки парчета, издължете цилиндъра още малко.
На водна баня или в микровълнова фурна разтопете млечния шоколад. Разбийте маргарина и захарта на пухкав крем, добавете яйцето и отново разбийте, докато се поеме добре от сместа. Накрая добавете разтопения и охладен шоколад и още веднъж хубаво разбийте. Прибавете смлените бисквити и объркайте на ръка.
Поставете и тази смес в хладилник за 1 час. След това върху намазнена хартия за печете я оформете на правоъгълник с дължината на бялата смес. Сложете бялата смес в началото на правоъгълника и завийте заедно с черната смес на руло. Оставете рулото няколко часа в хладилника, докато хубаво се стегне. Нарежете и поднесете с чаша кафе.
Забележка:
Ако нямате кондензирано мляко, прибавете общо 90 мл сметана.