Мойте Рецепти
Смесете в купа орехите, бисквитите, захарта и стопеното масло. Сложете сместа в хладилник, за да стегне малко, но не трябва да става твърда.
Щом стегне леко, разделете я на две. Едната част притиснете по дъното на форма за торта, а втората също притиснете по дъното на тортена форма (със същия размер), но преди това го покрийте с алуминиево фолио - това ще е горният блат на тортата, а с фолиото лесно ще го обърнете.
Смесете пудинга със захарта, брашното и нишестето, и разтворете сместа в малко от млякото. Сварете останалото мляко и на тънка струйка прибавете пудинга. Варете, докато се сгъсти. В охладения крем прибавете разбитото на пяна масло.
Върху бисквитения блат намажете 1/4 от крема, върху него подредете ред бишкоти, потопени в прясно мляко, отгоре - крем, върху него - ред нарязани на колелца банани, покрийте пак с крем, ред напоени бишкоти и последната част от крема. Най-отгоре внимателно обърнете бисквитения блат върху фолиото.
Оставете тортата в хладилник, за да стегне напълно - най-добре цяла нощ. Внимателно махнете пръстена и украсете с разбита сметана или както ви подсказва фантазията.