5 пресни тиквички
700 гр. мляно телешко/говеждо месо
1 връзка магданоз
3 глави лук
1 кафена чашка ориз
2 яйца
на вкус - сол и черен пипер
1. Тиквичките се белят и средата им се издълбава. Нарязаният лук се запържва, добавя се месото с подправките и се пържи още 10 минути. Накрая се добавят оризът и нарязаният магданоз, и се разбърква.
2. С получената плънка се пълнят тиквичките и се нареждат в тава, обърнати една към друга с отвора страна. После се добавя една чаша вряща вода и се варят на тих огън, покрити с капак около 20 минути, след което се обръщат и се варят още 20 минути от другата страна.
3. Сварените тиквички се заливат с разбитите яйца, печката се изключва и се оставят на котлона още 5 минути, след което се дръпват настрана.
С приготвените тиквички идеално отиват пресен чесън или студен таратор.