Мойте Рецепти
Ако приготвянето на домашни кори за баница ви се струва в сферата на научната фантастика, престрашете се да опитате това!
Необходимите за корите продукти са... почти никакви, а резултатът е меко казано отличен.
От брашното, топлата вода и солта омесете гладко тесто (най-важното е да го месите достатъчно дълго, за да стане наистина гладко). Месенето трябва да продължи около 30-тина минути. За целта може да използвате миксер с приставки за месене или хлебопекарна, ако имате програма за месене без втасване (защото в това тесто не се използва мая). Ако пък не разполагате с подходящ уред, месенето става и на ръка, просто трябва да се поизпотите повече.
Щом омесите тестото добре, разделете го на 4 равни части и добре ги намажете с мазнина отгоре и отдолу, след което ги оставете върху също намазнен работен плот да почиват половин час, покрити с фолио.
През това време се приготвя плънката. Вместо сирене може да добавите още шунка, кашкавал или каквото ви хрумне.
Намажете добре работния плот.
Вземете първото парче тесто и отново добре го намажете отгоре и отдолу, след което нежно го разтеглете с ръце (като на снимката), колкото се може по-тънко. Няма проблем, ако тестото се разкъса на места. Краищата на тестото също изтънете, а може и да ги отрежете, ако са много дебели. Когато разтеглите първия слой, сгънете го на квадрат и внимателно го сложете настрана.
Вземете друга топка тесто и повторете процедурата с разтеглянето (без да сгъвате). След това поставете сгънатия първи слой върху втория и поръсете с половината от плънката. Сега сгънете втората кора над плънката като съберете ъглите в средата и ги придърпате, за да не се получи формата на квадрат (виж снимките). Отново внимателно сложете настрана.
Повторете с третата кора процеса на разтеглянето, вземете вече сгънатите кори с плънка и ги поставете върху третата кора, поръсете с останалата част от плънката, отново съберете краищата на долната кора, така че да покрие плънката и добре да я затвори. .
Накрая разтеглете и четвъртата кора като предишните три, отгоре й поставете сгънатите вече кори и добре ги увийте в нея.
Сложете всичко в кръгла тава за печене и пъхнете във фурната, загрята на 200 ° С. Печете бюрека до златисто-кафяво (около 30 до 40 минути). Когато приключите, обърнете бюрека в чиния, нарежете на парчета и се поздравете за резултата!!!
Повярвайте ми, рецептата е наистина страхотна! Трябва само да се престрашите за първия път!