Няма почти човек, който да не обича сладко, а още повече шоколад. Това изкушение е предпочитано от мнозина, а тортите са изкушение всеки ден, с което се борим.
Боже мой, това е неприлично вкусно" , помислих си аз, като вкусих шоколадовата торта за първи път и не вярвах, че подобно чудо мога да направя сама. Оказа се, че рецептата за готвене не е толкова проста, тя е елементарна! Няма специални изисквания и виртуозни умения - достатъчно е да изпечете шоколадова торта, да се приготви нежна заквасена сметана, с която да я намажете и да си я украсите както сърце ви иска
Шоколадова торта е подготвена по много, много проста и бърза рецепта, с която няма как да не се справите. За всяка почивка и само за чай - истинско спасение за заетата домакиня!
Вкусна шоколадова торта
СЪСТАВКИ НА ТЕСТОТО
1 чаша мляко (250млл)
2 чаши захар (250мл)
3 чаши пшенично брашно (250мл)
3 яйца
1 ч.
3 супени лъжици какао на прах
1 ч. Л. ванилия
СЪСТАВКИ ЗА СМЕТАНА
250 мл крем
1 супена лъжица захар
250 мл заквасена сметана
250 мл кисело мляко
ПОДГОТОВКА
С миксер разбийте яйцата със захарта. Пресейте и смесете брашното с бакпулвера.
Смесете разбитите яйца с брашно, добавете ванилията, млякото и какаото на прах. Разбъркайте компонентите внимателно, докато се получи хомогенно тесто със средна плътност.
Тестото се поставя в тава за печене и се изпраща в предварително загрята до 200 ° С фурна в продължение на 30-40 минути. Прясно изпечената торта се охлажда и се реже по дължина на две половини.
Започнете да правите кремът: разбийте сметаната със захар до пухкава текстура, добавете киселото мляко и разбъркайте добре. В отделна купа разбийте крема с миксер. Смесва се двете маси и се разбива до хомогенност. Кремът е готов!
Всяка торта богато мажете с крема и поставете блатовете един върху друг и украсявате горната част на тортата, както желаете - с ядки, шоколад, плодове. Домашно приготвена шоколадова торта със заквасена сметана е готова!
Нищо чудно, че казват, че всичко гениално е просто! Бързата шоколадова торта с наличните продукти може да бъде много по-вкусна и по-желана от най-скъпата рецепта от елитните сладкарски изделия. Приготвянето на такъв десерт изобщо не е трудно, единственият проблем е, че е невъзможно да спрете след първата хапка.