200 гр. (1 чаша, плътно напълнена) кафява захар
185 мл (3/4 чаша) прясно мляко
125 гр. масло, нарязано
115 гр. (3/4 чаша) смес от брашно + бакпулвер + 1/4 ч.л. сол
75 гр. (1/2 чаша) чисто брашно
50 гр. (1/2 чаша) какао на прах
3 яйца
185 гр. или 13 супени лъжици масло (допълнително), на стайна температура
345 гр. (2 1/4 чаши) сметана за разбиване
95 гр. (3/4 чаша) сухо мляко
1 супена лъжица прясно мляко
465 гр. шоколадови топки (бонбони)
За пълнежа:
300 гр. тъмен шоколад за готвене, ситно нарязан
125 мл (1/2 чаша) гъста сметана (сладкарска)
30 гр. масло
Загрейте фурната на 160 градуса. Намажете с масло тавичка или форма за печене, а след това покрийте дъното с пергаментова хартия.
Сложете кафявата захар, млякото и маслото в купа и бъркайте на водна баня, докато захарта и маслото се стопят и сместа стане хомогенна. Добавете брашното и какаото, а след това - разбитите яйца. Прехвърлете сместа в тавичката и печете около 55 минути. Оставете да се охлади за около 5 минути, след това сложете блата в тортена чиния.
За пълнежа: Поставете шоколада, сметаната и маслото на водна баня, докато шоколадът и маслото се разтопят и се получи еднородна смес, като периодично разбърквате.
Разбийте останалата масло (185 гр), добавете захарта, сухото мляко и допълнителното количество прясно мляко и разбийте, докато продуктите се обединят. Оставете пълнежа да се сгъсти за около час и половина в покой.
През това време нарежете блата на четири хоризонтални пласта.
Нанесете 1/3 от крема върху всеки пласт, а след това отгоре намажете цялата торта с останалия пълнеж. Оставете в хладилник за около час и половина и след това украсете с шоколадовите бонбони.