Чебуреци с месен пълнеж със сочен пълнеж и хрупкаво тънко тесто, пълно с въздушни мехурчета. Според тази рецепта тестото за чебурек се оказва особено успешно: лесно се разточва на тънък слой, докато перфектно запазва сочността на пълнежа.
Съставки:
- Брашно - 4 чаши
- Вода - 1,5 чаши
- Водка 1 супена лъжица.
- Яйце 1 бр.
- Растително масло 2 супени лъжици.
- Сол - 0,5 чаени лъжички
- Захар - 0,5 чаени лъжички
- Свинска кайма 500 г
- Лук - 2 бр.
Смесете кайма от няколко вида месо в голяма купа, добавете ситно нарязани зелени билки и лук.
В друга купа смесете брашно, разбито яйце, растително масло, сол, водка и малко захар. Към тази смес добавете завареното тесто и разбъркайте добре всички съставки на ръка. Увийте готовото тесто в стреч фолио и го оставете за час и половина да се влива.
След накисване разточете тестото и върху него поставете готовата кайма. Внимателно завийте баничките, прищипете краищата с пръсти и ги закрепете с вилица. Запържете пастичките в тиган, докато се появи златиста коричка.