Несравними чебуреци: Сочен пълнеж и хрупкаво тънко тесто с балончета

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Несравними чебуреци: Сочен пълнеж и хрупкаво тънко тесто с балончета
Несравними чебуреци: Сочен пълнеж и хрупкаво тънко тесто с балончета
7146
Несравними чебуреци: Сочен пълнеж и хрупкаво тънко тесто с балончета
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Чебуреци с месен пълнеж със сочен пълнеж и хрупкаво тънко тесто, пълно с въздушни мехурчета. Според тази рецепта тестото за чебурек се оказва особено успешно: лесно се разточва на тънък слой, докато перфектно запазва сочността на пълнежа.

Съставки:

  • Брашно - 4 чаши
  • Вода - 1,5 чаши
  • Водка 1 супена лъжица.
  • Яйце 1 бр.
  • Растително масло 2 супени лъжици.
  • Сол - 0,5 чаени лъжички
  • Захар - 0,5 чаени лъжички
  • Свинска кайма 500 г
  • Лук - 2 бр.

Смесете кайма от няколко вида месо в голяма купа, добавете ситно нарязани зелени билки и лук.

В отделна купа смесете брашното с гореща вода и щипка сол, като омесвате тестото.

В друга купа смесете брашно, разбито яйце, растително масло, сол, водка и малко захар. Към тази смес добавете завареното тесто и разбъркайте добре всички съставки на ръка. Увийте готовото тесто в стреч фолио и го оставете за час и половина да се влива.

След накисване разточете тестото и върху него поставете готовата кайма. Внимателно завийте баничките, прищипете краищата с пръсти и ги закрепете с вилица. Запържете пастичките в тиган, докато се появи златиста коричка.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft