4 цели обезкостени пилешки гърди без кожа
сол и пипер на вкус
зехтин
3 стъбла целина (вътрешната част на стъблата), ситно нарязана на кубчета
2 кочана сварена царевица
1/4 глава червен лук, ситно нарязан на кубчета
1-1/2 чаша боровинки
3 супени лъжици пресен копър
4 супени лъжици майонеза
4 с.л. заквасена сметана
1 цял лимон
1 чаена лъжичка захар (за вкус)
3/4 чаша сирене Фета
Вземете няколко обезкостени пилешки пържоли без кожа. Овкусете ги от двете страни със сол и черен пипер на вкус. След това ги поставете в найлонова торбичка за съхранение и ги счукайте до еднаква дебелина. След това вземете оребрен тиган, загрейте в него малко зехтин и ги изпържете от двете страни за по около 7 мин. всяка, така че да се получат линии като от скара. Когато са готови, ги махнете от котлона и ги оставете настрана да се охладят. След което ги нарежете на малки парчета.
Нарежете три стебла целина и около една четвърт глава червен лук на ситно. С много остър нож отрежете царевичните зърна от един кочан царевица или ги отронете с пръсти внимателно. Добавете лука, целината и нарязаното пилешко в купата с царевицата и разбъркайте добре. Изсипете половината дресинг и отново разбъркайте.
За дресинга ще ви трябват заквасената сметана, майонезата и сиренето фета. Разбъркайте съставките с малко захар, сока от един лимон и добавете сол и черен пипер на вкус.
Сервирайте салатата в красиви чинии, като добавите останалата част от дресинга и украсите с боровинки и пресен копър.