Нетрадиционен кекс, който спечели всички жени със сладостта си и бързата подготовка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нетрадиционен кекс, който спечели всички жени със сладостта си и бързата подготовка
Нетрадиционен кекс, който спечели всички жени със сладостта си и бързата подготовка
14394
Нетрадиционен кекс, който спечели всички жени със сладостта си и бързата подготовка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бисквитките свършиха, искам сладкиши, но не ми се занимава с готвене. Звучи познато, нали? Изданието ни знае как да действа в такива трудни ситуации! Днес ще ви разкажем как бързо и без излишни неприятности да приготвите ароматна сладка торта върху заквасена сметана с какао.

СЛАДКА торта СЪС ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА

 

Тази рецепта се топи в устата ви ! Благодарение на заквасената сметана се оказва невероятно ефирна. А какаото придава на десерта особено апетитен аромат и цвят. Нямате търпение да опитате? По-долу ще намерите инструкции стъпка по стъпка как да създадете това изкушение

 

СЪСТАВКИ

180 г захар
50 г какао на прах
150 г брашно
2 големи яйца
10 г бакпулвер
5 г сода
100 г растително масло
150 г заквасена сметана или кисело мляко

 

ПОДГОТОВКА

На първо място, разбийте яйцата и захарта в дълбока купа, докато станат пухкави. Затова и миксерът, и обикновената бъркалка са еднакво подходящи.

Добавяме заквасена сметана към яйцата и наливаме олиото. Разбъркайте всичко добре, докато масата стане въздушна.

След това в отделен съд смесете брашното с бакпулвера, содата и какаото . Сега постепенно въвеждаме сухата смес в течната маса. Разбърквайте тестото непрекъснато, за да получите еднородна консистенция.

Накрая покрийте съдът за печене с хартия и разпределете полученото тесто отгоре. С помощта на супена лъжица или шпатула разпределете масата равномерно по целия диаметър. Изпращаме тортата да се пече във фурна, загрята до 190 ℃ за 35 минути. Проверяваме готовността на десерта с клечка за зъби: ако след потапяне в тортата остане суха, десертът може да бъде изваден.

След като изтече определеното време, извадете тортата и я оставете да се охлади. След това внимателно  извадете от формата и  поставете върху широка чинийка. 

По желание можете да украсите със сладко или заквасена сметана с пудра захар или смес от разтопен шоколад и масло. Не пропускайте да опитате да направите този десерт. Не се съмняваме, че ще бъде във вашия списък с кулинарни фаворити. Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft