Нетрадиционно, бързо и лесно. Ще се убедите и че е доста вкусно! Това е характеристиката на рецептата, която ви предлагаме.
Продукти : 1 ч.ч. прясно мляко; 1 ч.ч. брашно; 80 гр краве масло; 120 гр кашкавал, предварително настърган; 3 яйца; сол; сусам за поръсване (по желание)
Приготвяне : Разтопете маслото в тенджера с прясното мляко на котлона, и оставете да заври. След това добавете брашното при непрестанно бъркане. Отстранете тенджерата от котлона и добавете едно след друго яйцата, като продължавате да разбърквате (може и с миксер). Добавете сол и кашкавала.
В тавата за печене поставете хартия и с малка лъжица вземайте от сместа и слагайте върху нея бъдещите банички. От това количество продукти трябва да излязат около 25 бр. Ако харесвате сусам, може да ги поръсите в този момент.
Изпечете в предварително загрята до 200° C фурна баничките, докато придобият златист цвят. Не отваряйте фурната през първите 15 минути!