Мерителната чашаа е от 200 мл.
Разтопете маслото в тавичка с размери 27х17 см. Оставете го малко да се охлади и подредете на дъното един ред бисквити.
Обелете ябълките, крушите, нарежете ги на тънки филийки или кубчета, а месестата част на дюлята обелете и настържете на ситната страна на рендето. Смесете плодовете със захар и канела и ги поставете върху бисквитите. Поръсете отгоре с орехите.
Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар, добавете брашното, в което сте смесили бакпулвера. Получената смес излейте върху орехите.
Сложете сладкиша да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Готов е, когато е хубаво зачервен отгоре (или опитайте с клечка).
Извадете го и оставете добре да се охлади, защото тогава по-хубаво се реже.