Неустоима баклава с течен шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Неустоима баклава с течен шоколад
Неустоима баклава с течен шоколад
admin
Добавена от: admin
28520
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

12 супени лъжици мед
120 мл вода
1 пръчка канела
300 гр течен шоколад
60 гр печени лешници, нарязани
60 гр фъстъци, нарязани
45 гр печени бадеми, нарязани
35 гр печени орехи, нарязани
½ чаена лъжичка канела на прах
1/8 ч.л. сол
100 гр безсолно масло, разтопено
24 листа кори за баница
спрей за готвене/олио

Медът, водата и канелата се слагат в тенджерка на слаб огън, докато се разтопи медът. След това температурата се увеличава и сместа се оставя на котлона още 7 - 10 минути, без да се бърка. Маха се от огъня и се оставя покрита, за да задържи топлината. От сместа се вади само пръчката канела.

Фурната се загрява на 180 градуса. Шоколадът се слага за 45 секунди в микровълнова фурна, за да се разтопи. В друга купа се смесват всички ядки, солта и канелата и хубаво се разбърква.

Тавата за печене се напръсква със спрей за готвене или се намазва с олио. Слага се една кора и се маже с масло с помощта на четка. Процедурата се повтаря с шест слоя кори, а върху тях се нанася една трета от течния шоколад на равномерен слой. Отгоре се разпределя една трета от ядките. След това процедурата се повтаря - кори, шоколад, ядки, като баклавата се завършва с шест слоя кори. Накрая леко се притиска отгоре.

С остър нож баклавата се нарязва на 24 равни части. Пече се 35 минути, докато корите станат златисто-кафяви. Изважда се от фурната и се залива с меда. Съхранява се на стайна температура в кутия, която се затваря от всички страни.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft