Неустоима КАДАИФ-БАКЛАВА - перлата на коледната трапеза! По-вкусна от кадаиф, по-сочна от баклава:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Неустоима КАДАИФ-БАКЛАВА - перлата на коледната трапеза! По-вкусна от кадаиф, по-сочна от баклава:
Неустоима КАДАИФ-БАКЛАВА - перлата на коледната трапеза! По-вкусна от кадаиф, по-сочна от баклава:
6225
Неустоима КАДАИФ-БАКЛАВА - перлата на коледната трапеза! По-вкусна от кадаиф, по-сочна от баклава:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако сте почитател на ориенталските десерти , просто няма как да подминете с лека ръка тази невероятна рецепта за баклава ! Ще се превърне в истинска звезда на коледната трапеза, а всички ще искат поне още едно парченце от сочния десерт ! Процедурата е много лесна - просто ви трябват пакет кори за баница и пакет кадаиф. Останалото е фасулска работа! Ето как се прави фантастично вкусната Кадаиф-баклава :

баклава с кадаиф

Кадаиф-баклава

Продукти:

1 пакет кори за баница от 500 г

200 г кадаиф

1 пакет разтопено масло

За плънката:

1 ч ч счукани орехи

1 ч.л.

канела

1,2 ч.ч. захар

1 с.л. грис

За сиропа:

2 ч.ч. захар

2 и 1/2 ч.ч. вода

сок от един лимон

една канелена пръчица

Начин на приготвяне:

Първо се приготвя сиропът - в тенджера се слагат водата, захарта и канелената пръчица и се поставя на котлона да поври за 5 мин, после се сваля от котлона, добавя се лимоновият сок и се оставя да изстине.

Разстиламе корите и първата намазваме с четка с разтопено масло и поръсваме плънка от смесените счукани орехи, захар, канела и грис. Отгоре се разстила равен слой кадаиф около 1 шепа на руло.

Хващат се две кори и се навива на руло и се намазва трета кора с масло. Готовото руло се поставя върху нея и отново се навива. Така се прави и с останалите кори, докато се получат 5 дебели рула.

Нареждат се в намаслена тава и се нарязват на парчета, а отгоре се поръсва с малко олио по разрезите. Печем в загрята фурна 180 около 35 мин до златисто.

Готовата баклава се изважда и се залива с охладения сироп.

кадаиф баклава

След 2 часа е готова, но е най-добре ако престои до следващия ден.

Да ви е сладко!

баклава с кадаиф

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft