Неустоими пълнени тиквички по гръцки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Неустоими пълнени тиквички по гръцки
Неустоими пълнени тиквички по гръцки
admin
Добавена от: admin
53485
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава стар лук
половин скилидка чесън
300 грама кайма
100 грама варен ориз
4 тиквички
3 домата
4 супени лъжици зехтин
30 грама нарязани бадеми
30 грама стафиди
малко сол и черен пипер
малко кимион и канела
малко червен пипер
100 грама кашкавал
 

Лукът и чесънът, ситно нарязани, се смесват с каймата, бадемите и стафидите. Добавят се подправките - сол, черен пипер, червен пипер, кимион и канела (може и без).

След това се измиват тиквичките, нарязват се на половина и се издълбават с помощта на лъжица. Издълбаната част се поставя в отделен съд.

В същото време оризът се сварява и когато изглежда омекнал се добавя нарязаната вътрешност на тиквичките, за да омекне леко (1 минута).

Сместа с ориза се добавя към месото, лука, чесъна и подправките. Доматите се нарязват на малки парченца и също се добавят в сместа. Обърква се добре, а след това със сместа се пълнят издълбаните тиквички.

Напълнените тиквички се поставят в тава за печене, заливат се със зехтин и се слагат в предварително загрята фурна. Пекат се на 200 градуса 35 минути.

В същото време се настъргва кашкавалът. Малко преди да са готови тиквичките, се поръсват с кашкавал и се запичат още малко, докато кашкавалът се разтопи.

Поднасят се топли, украсени с нарязан магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft