180 гр. масло, размекнато на стайна температура
180 гр. захар
3 яйца, разбити
125 гр. самонабухващо брашно (брашно с набухвател)
100 гр. смлени бадеми
1/2 лъжичка бакпулвер
100 мл прясно мляко
4 с.л. какао
200 гр. черен шоколад (може и млечен, нарязан)
200 гр. бял шоколад (нарязан)
Загрейте фурната на 150 градуса.
Сложете маслото и захарта в купа и разбъркайте с миксер, докато получите лека и ефирна структура.
Добавете яйцата, брашното, бадемите, бакпулвера, какаото и млякото. Продължете с биенето. Трябва да получите гладка и еднородна смес.
След това нарежете шоколада и го добавете в сместа. Разбъркайте. Намажете продълговата тавичка с масло и изсипете сместа вътре.
Поставете тавата в центъра на фурната и оставете да се пече около 45 минути. Ако искате вътрешността да е по-твърда, оставете да се пече още 5 - 10 минути.
Когато шоколадовият хляб е готов, оставете да се охлади, след което нарежете на парчета.
Сервирайте, докато е все още леко топъл и пресен. Като допълнение можете да поднесете чаша чай и вкусни пресни малини.